Felhasználása: Állaga hasonlít a pattogatott kukoricára, de méretében és ízében eltér attól. Az apró pelyhek alkalmasak reggeliző pehelyként fogyasztva, müzlibe keverve, vagy egyszerűen finom nassolnivalóként. A natúr cirokpelyhet édesen vagy sósan is ízesíthetjük.
A cirokról
A cirok más néven cil, csil vagy cirköles, Erdélyben tatárka (Sorghum), a perjefélék (Poaceae) családjába tartozó növénynemzetség, több, mint kétszáz fajjal.
Gazdag élelmi rostokban, fehérjében és vasban, valamint antioxidánsokban, melyek közül kiemelkedő E-vitamintartalma. Keményítő- és fehérjetartalmát a szervezet lassabban dolgozza fel (lassabban szívódik fel), tehát kevésbé terheli meg szervezetünket, így fogyókúrázók is beiktathatják étrendjükbe a szénhidráttartalmát figyelembe véve. Könnyen emészthető. Magas, vízben oldódó rosttartalma segíthet eltávolítani a letapadt salakot a belekből, ezért fogyasztása böjtöléskor is ajánlott. Erősítő, vitalizáló hatása miatt kisgyerekeknek és várandósoknak is gyakran ajánlják. Idegrendszeri problémák esetén ajánlott.
Erősítheti az immunrendszert, hiszen tele van ásványi anyagokkal. E-vitamin tartalma kedvező hatással lehet a haj és a köröm állapotára. A fogzománcot is erősítheti.
A Szegedi Gabona Kutatóról
A GK Food gluténmentes lisztkeverékekben általában fő összetevőként a hazai termesztésű, GMO-mentes cirok, köles és a kukorica található. A szegedi Gabonakutatónál kizárólag hagyományos, keresztezéses nemesítési módszerrel dolgoznak.
Közel 100 éve a növénynemesítés terén egyedülálló eredményeket elért intézmény, a kiváló minőségű hazai növényfajták nemesítése mellett a diétás élelmiszer-gyártásban is jelentős szerepet tölt be.
Saját termőterületein többek között gluténmentes növényfajtákkal (kukorica, köles, len, cirok) gazdag tárházát kínálja az egészségmegőrző táplálkozás alapanyagainak.
Speciális rétegigényt elégít ki az Élelmiszer-innovációs Labor által kifejlesztett gluténmentes termékcsalád, melyet a GabonaKutató saját élelmiszerüzemében gyárt.
A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete idén ötödik alkalommal hirdette meg „Az Év Új Gluténmentes Terméke" versenyt. A megmérettetésre 17 gyártó cég nevezett, melyek közül a 2020 Év Új Gluténmentes Terméke Díjat a Gabonakutató Nonprofit Kft. GK FOOD gluténmentes termékcsaládja nyerte el.
A gluténmentes termékek külön erre a célra fenntartott üzemegységben és berendezésekkel történik. A szegedi Gabonakutató Élelmiszer-innovációs Labor garantálja a termékek tisztaságát és biztonságát.

100% válogatott ÖKO termékek

3000+ termék azonnal, raktárról

Segítünk eligazodni a zöld életmódban!

Díjazzuk hűségedet