Őszi és téli immunerősítő tea
Az őszi, téli időszakban egyedülálló segítséget nyújt az immunrendszer erősítésében, megfázásos tünetek enyhítésében. Gyerekek nagy kedvence jó íze miatt, bátran fogyasztható napi több alkalommal.
Nyári időszakban lehűtve, ősszel és télen kiváló immunerősítő a csipkebogyó terméséből, bodza és hibiszkusz virágból összeállított teakeverék.
Gyógynövényekből készített teakaverékek összeállításánál fontos alkalmazni az ún. Bürghi törvényt: „azonos gyógyhatású, de különböző gyógynövényeket, ha célszerűen keverünk össze (gyógynövény-társítás), akkor erősebb hatást érünk el, mintha a keverékben szereplő gyógynövényeket külön-külön alkalmaznánk."
Csipkebogyó kisokos:
„Több C-vitamint tartalmaz, mint bármely más vad vagy kerti gyümölcs, valamint bármely főzeléknövény. Általános erősítő legyengült állapotban vagy különböző betegségek után.”
(Rápóti-Romváry: Gyógyító növények)
Felhasználási ajánlás: 1 púpozott evőkanál teakeveréket 1 csésze langyos vízzel kell leönteni, időnként kevergetve 25-30 percig állni hagyni, majd leszűrni. A benne lévő bodza és hibiszkusz természetes aromát ad a teának, így további ízesítés nem szükséges, naponta 1-2 csészével ajánlott fogyasztani.
Összetevők: csipkebogyó hús, bodzavirág, hibiszkuszvirág
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!