Magazin

Amikor a piros tojás zöld - tojásfestés természetesen

A húsvéti tojások festése minden évben visszatérõ program. Ha szívünkhöz közel áll a környezetvédelem, az idei tojásfestéskor kipróbálhatjuk a természetes anyagokat. Összegyûjtöttünk néhány hatékony módszert, melyet nagyanyáink is használtak.
 

Nem is olyan régen, nagyszüleink még természetes tojásfestékekkel dolgoztak. Káposzta, ibolya, kutyatej, kamilla, hagyma, pirospaprika, áfonyalé, cékla... mind olyan anyag, mely bármelyik kertben, piacon, háztartásban fellelhetõ, s nem tartalmaz mesterséges színezõanyagot.


Aki idén megpróbálna "mûfesték" nélkül hímes tojást készíteni, az szemezgessen az alábbi cikkek közt. A siker biztos lesz, a locsolók a tojásos kosárkából minden bizonnyal az egyedit fogják kiválasztani. Húsvétkor is  legyünk a környezet barátai...


6 hatékony tojásfestõ tipp - csak természetes anyagokkal

Tojás festés természetes anyagokkal


Természetes tojásfestés

Tojásfestés természetes anyagokkal - 2.

Vibrant Eggs Dyed Naturally

 
Kapcsolódó cikkek
Természetes festékek húsvétra

Természetes festékek húsvétra

A környezetbarát húsvéti készülődés része, hogy a tojásokat természetes anyagokkal festjük színesre. Tippek és ötletek, amit érdemes kipróbálni.
Lízingeljen tyúkot friss tojásért

Lízingeljen tyúkot friss tojásért

Néhány lelkes és környezettudatos vállalkozónak köszönhetően ma már ki sem kell tennünk a lábunkat a városból, hogy a legközelebb lévő termelőtől friss és adalékmentes zöldségekhez, tanyasi finomságokhoz jussunk.
Tojásfestés természetes színekkel

Tojásfestés természetes színekkel

A húsvét nem telhet el hímes tojás nélkül. Készítésükhöz használhatunk környezetre és szervezetünkre ártalmatlan, természetes színezékeket is. A hozzávalókat bármelyik zöldségesnél, piacon be tudjuk szerezni.
A tojásvásárlás rejtelmeirõl

A tojásvásárlás rejtelmeirõl

Bár az EU-ban 2004 óta kötelezõ jelölni a tojáson kóddal, hogy a szárnyasokat hogyan, milyen körülmények között tartották; a vásárlók zöme még ma sincs tisztában a számsor jelentésével. Pedig ennek ismeretében tudatos vásárlói döntést hozhatna arról, hogy pénzével a - megkérdõjelezhetõ - ketreces vagy épp valamely nem ketreces tartásmódot támogatja.