Magazin

Komposztálás az iskolaudvaron?!

A Humusz Szövetség Komposztáló Programot hirdet minden budapesti telephelyû közoktatási intézménynek! A projekt keretén belül, a Fõvárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával 30 budapesti oktatási intézménynek (általános-, középiskola és gimnázium) 2-2 db komposztkeretet tudnak térítésmentesen biztosítani.
 

A támogatásnak köszönhetõen az oktatási intézmények egy ingyenes képzésen is részt vehetnek, ahol a komposztálás elméleti alapjain túl a szervezõk módszertani kérdésekkel is foglalkoznak, melyek a pedagógusoknak adhatnak ötleteket arra, milyen módon használhatják ki a komposztálás adta lehetõségeket tanóráikon.

Az iskolai kerti zöldhulladék komposztálás során a gyerekek mindennap megfigyeléseket tehetnek a komposztálással, természeti körfolyamatokkal kapcsolatban. Aktív résztvevõi lehetnek a hulladékcsökkentés és újrahasznosításnak. A pedagógusok és az iskolai munkatársak segítségével a gyerekek olyan tanulási folyamatban vehetnek részt, mely segíti környezettudatos szemléletük kialakulását.

Jelentkezési határidõ: 2012. február 24. (péntek)


Részletek a Humusz honlapján.