Magazin

Veszprémben is Kosár Közösség indult

A Csalán Egyesület Kosár Közösséget indított útjára a minőségi helyi élelmiszerek kényelmes és gyors beszerezhetősége érdekében. Az internet kínálta lehetőségekkel élve, már webáruházukból is elérhetőek ezek a termékek.

Az otthonról összeállított, megrendelt kosár péntek délután vehető át Veszprém belvárosában. A megbízható egészséges élelmiszerek a megye több pontjáról érkeznek. A széles kínálat mellett a minőséget is érdemes tesztelni!

A 2015 nyarán indult Csalán Kosár Közösségben mintegy 20 termelő kínálja közel 500 féle portékáját Veszprém megyéből.

Így a sajtok, az egyéb tejtermékek gazdag sora, hagyományos készítésű füstölt húsok, friss zöldségek és gyümölcsök, házi tésztafélék, 100 %-os gyümölcslevek, fürj és hagyományos tojások, megbízható eredetű mézek, igazi házi szörpök és lekvárok, zöldségkészítmények, ínyenc kenőkék, savanyúságok és nem utolsó sorban illatozó házi sütemények érkeznek hétről hétre, hogy a Közösség tagjai kedvükre válogathassanak belőlük.

 

 

A Csalán Kosár Közösség azon munkálkodik, hogy

  • kisebb környezetterheléssel, egészséges, környezetkímélő termékekhez juttassa a Veszprém környéki embereket,
  • bizalmat és emberi kapcsolatokat épít a termelők és fogyasztók között;
  • mindeközben a vásárlások révén méltányos megélhetést biztosít a térség megbízható termelőinek.

A Csalán Egyesület ezt a rendszert saját erejéből, pályázati források, támogatások nélkül építette fel, melyben jelentős hangsúlyt fektet a termelők és termékeik megbízhatóságára és annak ellenőrzésére. „Célunk, hogy megvédjük a helyi termelőt, viszont fontosnak érezzük a szoros ellenőrzést is felettük. Így garantálható a hosszú távon is működőképes termelő-fogyasztó kapcsolat, mely a megbízható élelmiszerellátás alapja.” – nyilatkozta Dr Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke.

A Csalán Kosár Közösséghez csatlakozni a www.csalan.hu/kosar oldalon lehet, ahol hétfő 12 óra és szerda 12 óra között adhatják le rendelésüket a Közösség tagjai.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan működik a közösségi mezőgazdálkodás? – Képzés Győrött

Hazánkban is egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy segítsék egymást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2014. szeptember 26-án gyakorlati képzést szervez Győrött a téma iránt érdeklődőknek.

Hogyan működik a közösségi mezőgazdaság?

Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy segítsék egymást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete február 22-én gyakorlati képzést szervez Vácon a téma iránt érdeklődőknek.

Beszélgetés a közösségi mezőgazdálkodás magyar példáiról

A közösségi mezőgazdálkodás mára ismert fogalom lett. A Tudatos Vásárlók Egyesülete olyan magyar kezdeményezésekkel szeretné megismertetni az érdeklődőket, melyek követendő példát nyújthatnak. A december 13-i, ingyenes programra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Hogyan működik a közösségi mezőgazdálkodás?

Termelőként vagy fogyasztóként érdekel a közösségi mezőgazdaság? Szeretnél dobozrendszert indítani? Vagy arról álmodozol, hogy minden héten megbízható forrásból származó, friss élelmiszer vár? Jelentkezz a TVE február 23-i workshopjára!
Közösség Által Támogatott Mezõgazdálkodás

Közösség Által Támogatott Mezõgazdálkodás

Napjainkban az élelmiszerek többsége nagyüzemi módon kerül elõállításra; esetenként több száz vagy ezer kilométert is utazik, hogy végül egy nagy üzlethálózat polcairól kerüljön asztalunkra. Ez a rendszer mind környezeti, mind egészségügyi szempontból számos problémát vet fel. Elõremutató alternatívát – többek közt – a Közösség Által Támogatott Mezõgazdálkodás jelent.