Archívum

Hogyan minimalizáld a konyhai élelmiszer-hulladékod?

Hogyan minimalizáld a konyhai élelmiszer-hulladékod?
A konyhában is sokat tehetünk az élelmiszerhulladékok csökkentéséért. Némi odafigyeléssel és néhány egyszerű megoldás segítségével kevesebb étel és járulékos csomagolás kerülhet a kukába, ami nemcsak környezetünk javára válik, de pénztárcánkat is kíméli. 

Sajtkészítő tanfolyam karácsony előtt

Sajtkészítő tanfolyam karácsony előtt
Ha szeretteidet idén valami valóban új, a tucatajándékoktól eltérő darabbal szeretnéd meglepni, készíts nekik sajtot házilag! Mindenki örülni fog neki! Hogy jól sikerüljön, még jelentkezhetsz Panni sajtműhelyének decemberben megrendezett, 3 napos workshopjára!

Élelmiszermentő applikáció

Élelmiszermentő applikáció
Az élelmiszer-pazarlásra világszerte óriási figyelem irányul, hiszen egyaránt hatással van a gazdaságra, a társadalomra és a környezetre. Korábbi cikkünk folytatásaként most egy hazánkban tesztelésre váró, újszerű megoldásról adunk hírt.

Faültetési tippek

Faültetési tippek
A tavasz és az ősz a fák és bokrok telepítésének elsődleges időszaka. Ilyenkor érdemes előre tervezni és néhány csemetét, cserjét elültetni, hiszen az egyre forróbb nyarak idején nagy szükségünk van az árnyat adó zöldre. Praktikus tippek és tanácsok az ültetéshez.

Nemzetközi Konyhakerti Nap hazánkban is

Nemzetközi Konyhakerti Nap hazánkban is
Idén is csatlakozott a Nemzetközi Konyhakerti Naphoz két fővárosi közösségi kert: az Első Kis-Pesti Kert és a Zengő Kert. A World Kitchen Garden Day kezdeményezés 2004-ben indult azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a helyben termelt élelmiszerek fogyasztásának előnyeire és jelentőségére.

Biobúcsú 2016

Biobúcsú 2016
A Magyar Biokultúra Szövetség a Csörsz utcai biopiacon nyár végi "Biobúcsút" szervez. A szeptember 10-i rendezvényen biotermék árusítással és színes, ingyenes programokkal ünneplik az ökotermékeket és az ökogazdálkodást.

Helyi termékes képzés - leendő helyi termelőknek

Helyi termékes képzés - leendő helyi termelőknek
A Dunakanyarban működő Magosfa Alapítvány ingyenes, 5×1 napból álló képzést indít azoknak a térségben élőknek, akik szeretnének helyi termék előállítással foglalkozni. A képzésen neves szakértőkkel és helyi termék készítőkkel is megismerkedhetnek a résztvevők. Jelentkezni 2016.08.31.-ig lehet.

Gyüttment Fesztivál 2016

Gyüttment Fesztivál 2016
„Költözz vidékre és kezdj új életet?!” Ezt a témát járja körül - már második éve - a Gyüttment Fesztivál, a vidéken újrakezdő, környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója. A 2016. augusztus 25.-28. közt zajló rendezvénynek Csobánkapuszta ad helyszínt.

"Szedd magad" sárgabarack

"Szedd magad" sárgabarack
Elindult a "Szedd magad" sárgabarack szezon is. Íme a lista a fellelhető termőhelyekről, és néhány - modern és klasszikus - recept konyhai kedvcsinálónak.

Húsatlasz

Húsatlasz
Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre. A “Húsatlasz” címmel megjelent látványos kiadvány szemléletesen mutatja be, milyen hatással van bolygónkra a túlzott fogyasztás és az intenzív hústermelés.

Minőségi ételek, minőségi alapanyagból - város és vidék találkozása

Minőségi ételek, minőségi alapanyagból - város és vidék találkozása
A "Házikó" a hazánkban ma már alig létező kisüzemi családi vállalkozásokat szeretné fellendíteni, olyan formában, hogy az ő termékeiket alapul véve, az utolsó gabonáig visszakövethető ételeket állítanak elő üzemükben. Interjú a vállakozás alapítóival.
Népszerű címkék
adományozásállattartásállatvédelemallergiabababiodiverzitásbiogazdálkodáscitromsavcivil szervezetcsere-bereDIYecetegészségéghajlatváltozásekcémaelektronikai hulladékélelmiszerenergiahatékonyságenergiatakarékosságépítkezéserdőFair Tradefehérítésfilmajánlófogyasztói társadalomfolttisztításfolttisztító sófürdőszobafűtésgyerekhasználthatékonyságháztartáshelyi termékhőszigeteléshulladékcsökkentéshulladékmentesHumusz Szövetséghúsiparhúsvétillóolajirodairritációiskolakarácsonykáros összetevőkkerékpárkertkezdeményezésekkézműveskockázatos anyagokkomposztáláskonyhakönyvajánlókörnyezeti nevelésközlekedéslégszennyezésMagyar Madártani Egyesületmegosztáson alapuló gazdaságmegújuló energiamezőgazdaságminimalizmusminősítésmit tehetsz te?mosásmosható pelenkamosódiómosogatásmosószódaműanyagnapenergianátrium perkarbonátnatúrkozmetikumnövényvédelemnyaralásökofaluökológiai lábnyomöltözködésönellátásönkéntes egyszerűségönkéntességpálmaolajpályázatpapírPET palackpikkelysömörprogramajánlószalmabála-építészetszedd magadszelektív hulladékgyűjtésszennyvízszépségápolásszerves hulladékszódabikarbónatájfajtáktakarékostechnológiatermelőtermészetes gyógymódtermészetvédelemtévhittudatos vásárlásTudatos Vásárló KedvezménykártyaTudatos Vásárlók EgyesületeturizmusújrahasználatÚjrahasználatiKözpontújrahasznosításújrapapírvállalkozásvárosvegánvidékvízlábnyomvíztakarékosságzero wastezöld példaképzöldrefestészöldtető
Archívum

Komposztáljunk télen is

Komposztáljunk télen is
A komposztálás egész évben végezhető – igen, még télen is. Akad azonban néhány tudnivaló, ami nagyban segíti, hogy az elvégzett munka ne vesszen kárba, és eredménye felhasználható legyen tavasszal, a kerti munkák kezdetekor.

Hiszünk abban, amit csinálunk

Hiszünk abban, amit csinálunk
A Tudatos Vásárló internetes magazin nemrégiben interjút készített Zelenák Adriánnal, a Zöldbolt tulajdonosával. A cikket elolvasva az érdeklődők képet kaphatnak boltunk indításának személyes motivációjáról, üzletfilozófiánkról és a mögötte húzódó szemléletmódról.

Ez mindent megváltoztat - filmvetítés

Ez mindent megváltoztat - filmvetítés
Kispesten vetítik az "Ez mindent megváltoztat" című filmet. Az alkotás az olajkitermelés, a bányászat és a szénerőművek ellen világszerte harcoló helyi közösségek küzdelmeit mutatja be. Rámutat a közösség erejére és új kérdést feszeget: mi van, ha a globális felmelegedés nem csak válság hanem egyben lehetőség is?

Kozmetikumkészítési alapismeretek kezdőknek

Kozmetikumkészítési alapismeretek kezdőknek
A természet minden alapanyagot megad nekünk, amire szükségünk lehet a bőrünk egészségéhez. Miután végigvettük, mely összetevőket érdemes elkerülni, lássuk, milyen természetes anyagokkal helyettesíthetjük a káros kozmetikumokat!