A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas, rugalmas és nem száraz beltartalmú kenyeret sütni.
A sikér egy fehérje, amely a búzában és más gabonafélékben megtalálható, azonban más-más sikértartalmuk van.
A sikér jellemzői:
- a sikér a gyúrt vagy kelesztett tésztát rugalmassá, gyúrhatóvá, nyújthatóvá és formázhatóvá teszi
- a vizet megköti, rugalmas, kolloid anyag, de nem oldódik vízben
- alacsony sikértartalmú lisztekhez adagolva kívül ropogós, de belül puha pékárut, kenyeret készíthető általa
- búzasikérből búzahús (szejtán) is készíthető megfelelő fűszerezéssel
Összetevők: búzasikér
Felhasználása: alacsony sikértartalmú lisztek feljavítására (pl. kenyérsütés), szejtán készítéséhez.
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Száraz, hűvös helyen tartandó!