Argánolaj, bio - 50 ml

Argánolaj, bio - 50 mlArgánolaj, bio - 50 ml

Hidegen sajtolt, bio argánolaj.

Értékes, jótékony hatású zsírsavakat tartalmazó növényi bázisolaj.

Triple Virgin minőség!

Gyártó: MosóMami
Származás: Marokkó
Kiszerelés: 50 ml
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 2 679 Ft (2 109 Ft + áfa)
Egységár: 53,6 Ft/1 ml
kosárba
Termékleírás
Az argán olaj értékes összetevői (B6 és B9 vitamin, E vitamin, folsav, egyéb esszenciális zsírsavak) méltán teszik egyfajta szépség elixírré, és ezzel párhuzamosan a felhasználói igény is nő ezen csodás olaj esetében. Egyesek sokadik sajtolású olajat kínálnak, vagy parafinnal vegyítik, vagy csak hibás szemekből préselik, stb. Azon felül, hogy az MM Gold Argánolaj szűz, első sajtolású olaj egyenesen Marokkóból, ez az ún. "Triple Virgin" típus, ami a kozmetikai felhasználásban a lehető legfrissebb, legkevésbé sérült a gyártás során és így a maximumot nyújtja a bőrápolásban. A Triple Virgin típust kevesen készítik, mert sokkal több a munka vele, más technikát alkalmaznak-pl. a tipikus argán olaj illat sem annyira átható. Kevesen tudják a szűz argán olaj (Virgin) és a Háromszorosan szűz (Triple Virgin) közötti kémiai különbséget, különös tekintettel arra, hogy a termék igazoltan BIO! A lenti táblázatból látható, hogy az egyes molekuláris összetevők miként változnak az argán olaj 7 típusa között:

Aki tehát a lehető legjobbat keresi bőr-, haj-, körömápoláshoz válassza a Triple Virgin típust, mellyel garantáltan eléri a kívánt hatást szépsége megőrzésében.

 

 

"A marokkóiak évszázadok óta használták az argánolajat szépségápolási céllal az egész testükre: ezzel ápoltak többek között arcbőrüktől a kirepedezett sarkakon át a töredezett hajvégekig mindent. Bár a modern kozmetikai alapanyagok betörésével ez a klasszikus anyag egy időre feledésbe merült, mostanában ismét egyre nagyobb figyelem övezi,és egyre több kozmetikumban megtalálható. Hogy pontosan mi hatalmas sikerének magyarázata?

Multifunkcionális hatás

Az argánolaj tele van esszenciális zsírsavakkal, valamint antioxidánsokkal, melyek köztudottan az öregedő bőr legfőbb barátai, valamint az egész szervezetre pozitív hatást gyakorolnak. Visszaadja a fakó, sápadt arc színét, puhítja és élettelteivé teszi az egész test bőrét, erősíti a körmöket, ráadásul a hajnak is egészséges fényt és csillogást ad.

Argánolajjal a ráncok ellen

Ahogy már említettük, az argánolaj antioxidánsokat is tartalmaz, így nem csak puhítja és táplálja a bőrt, hanem segít az öregedés jeleit mérsékelni is, mivel helyreállítja a bőr szerkezetét, visszaadja annak rugalmasságát és feszességét, és a mélyhidratálásából is kiveszi a részét.

Téli védelem

Ahogy az időjárási körülmények, úgy a bőr állapota is változik, ahogy beköszöntenek a hidegebb hónapok. Ekkor a szél és a hideg miatt könnyen kiszáradhat, illetve a tápanyag- és a D-vitamin hiány következtében egészséges fényéből, színéből is veszít. Argánolajjal azonban mindezek a kellemetlen tünetek enyhíthetők, vagy el is kerülhetők.


Fényes, egészséges haj

Nyáron a haj gyakran szárazzá és fakóvá válik a napsugárzás, illetve a strandok, úszómedencék vizének klórtartalma miatt. A legtöbb regeneráló balzsam és pakolás persze tartalmaz különböző olajokat, ám a szakemberek szerint a legjobb erre a célra is az argánolaj, mivel nem nehezíti el a tincseket, és könnyen felszívódik a hajszálak belsejébe, így nem képez rajtuk egy külön réteget, ahogy azt több olaj teszi. Külön jó oldala, hogy az összes hajtípusra használható!

A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás: vegyen 100%-os argánolajat

Amennyiben a biotermékek híve, mégsem akar súlyos összegeket kiadni egy-egy készítményért, akkor szerezzen be 100%-os argánolajat. Ezt akár önmagában is bátran használhatja a bőrére, akár nappali, akár éjszakai krém helyett is, mivel bár olaj, nem tömíti el a pórusokat, ráadásul nyomot sem hagy, mert hamar felszívódik a mélyebb rétegekbe. Ha sajnálja töményen használni, akkor tegyen belőle egy kicsit az arckrémjébe-testápolójába, kiváló tulajdonságai így is érvényesülnek."

(forrás: divany.hu)

Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanusítványa letölthető [innen].

Értékelések (7)
Tóth Balázs - ZÖLDBOLT - 2015.05.07. 10:32
Kedves Enikő! Mindenekelőtt azonnal küldtünk Önnek egy darabot az olajból, reméljük azzal nem lesz kifogása. A fenti argánolaj a legmagasabb minőségű sajtolás, un. triple virgin. Korábban nem ez a minőség volt a gyártó ezen kiszerelésében, hanem "csak" extra virgin. Ez a minőség teljesen pörköletlen magokból készül, a piacon elérhető másmilyen változatokkal szemben. A tapasztalt szagbeli, állagbeli eltérést ez okozhatja. Gyakori eljárás, hogy a "sima" virgin szemeit napokig szén között tartják, hogy szagtalanítsák az argánolajat. A triple virginnél ez nem fordul elő. A jelenlegi minőség közel 1 éve állandó, a forgalmazó egy megbízható marókkói cégtől szerzi be az olajat.
Enikő - 2015.04.24. 10:53
Tegnap vettem át a rendelésem és sajnos egyetértek Kittivel. Évekig vásároltam, régebben jellegzetes illata, színe és hatása volt. Most sem illata, sem színe nincs, bőrre kenve pedig a hatása is gyengébb, korábban pár csepp is elég volt, most kétszer is bekenem vele a bőröm, hogy ugyanazt elérjem. Nem tudom, változtattak-e a gyártási eljáráson, vagy mi lehet az oka a számomra gyengébbnek ható minőségnek, ami főként azért furcsa, mert a többi termékük továbbra is kifogástalan. Visszaküldeni az előző hozzászóló által ismertetett okokból én sem fogom, de esetleg a gyártó felé érdemes lenne jelezni a vásárlói elégedetlenséget, ha úgy gondolják. Lehet, hogy a probléma még a beszállító előtti fázisban keresendő.
Veronika - 2015.03.03. 14:53
Köszönöm! Nagyon jó a termék!
Kitti - 2014.04.17. 19:00
Kedves Balázs! Köszönöm a gyors és részletes választ. Azonban nem teljesen értek egyet Önnel, mivel az argánolaj jellegzetes illata nem a magok pörkölésének köszönhető. A másik kételkedésre okot adó jellemző a termék színe, ugyanis a 100%-os tisztaságú argánolaj színe aranybarna, ami a pörkölés hatására tovább mélyül, tehát nem az adja az alapszínét. Ezzel ellentétben az általam vásárolt olaj gyakorlatilag áttetsző, csaknem víztiszta. Mindezek ellenére a terméket visszaküldeni nem fogom,hiszen a visszaküldés és az újabb termék kiszállítási költsége többe kerülne, mint maga a termék. Ezzel együtt köszönöm a válaszát. Ha a terméket nem is, az Ön válaszkészségét mindenképpen értékelem. Üdvözlettel: Schuszter Kitti
Tóth Balázs - ZÖLDBOLT - 2014.04.17. 16:21
Kedves Kitti! Sajnáljuk az elégedetlenségét! Amennyiben szeretné, a kifogásolt termék visszajuttatása esetén annak árát levásárolhatja nálunk. Elégetelensége ellenére úgy gondoljuk, hogy a termék minőségével nincs baj. A termék biztonsági adatlapja elérhető a Bővebb információ fülnél. Az abban található minőségi és techikai információk a valóságnak megfelelőek. Alább bővebben kifejtem hozzászólása nyomán a beszállítónktól kapott információkat: Az argánolaj általában két féle verzióban elérhető: az étkezési célra szánt, tradicionálisan kinyert variáció az ún "klasszikus", és a kozmetikai célra szánt "alap" argánolaj. Az étkezési célra készülő argánolaj esetében az argán mandula szemeket pörkölik. Ez a hagyományos pörkölési eljárás eredményezi az olaj tartalmú szemek illatának változatos szagát, illatát. A kozmetikai verzió esetén az argán szemeket egyáltalán nem pörkölik, ezáltal a kinyert olajnak egyáltalán nem lesz pörkölt aromája vagy illata, és a lehető legnagyobb mértékben ízmentes. Ez a kozmetikai olaj a kozmetikai irányelvnek megfelelően további finom szűrésen megy át (fizikai). A hexán és egyéb kemikáliák használatát jelezni kell nyilatkozat formájában az adott terméknél. Ha ez nincs, akkor az olaj hidegen sajtolt. Továbbá, ha egy olajat hidegen sajtolt jelzővel látnak el, evidens, hogy nem lehet hexánnal kezelt. A hideg sajtolás és a hexánnal való kinyerés két teljesen különböző folyamat. A beszállítónktól kapott biztonsági adatlap és információk hitelességében nincs okunk kételkedni. Amennyiben további észrevétele van a termékkel kapcsolatban, jelezze felénk nyugodtan. Remélem megnyugtató választ tudtam adni. Üdvözlettel: Tóth Balázs kereskedelmi vezető
Kitti - 2014.04.17. 10:41
Épp az imént próbáltam ki a ma kézhez kapott argánolajat és sajnos hatalmas csalódás. Nincs semmi illata, ami argánolaj esetében egyértelmű mesterséges szagtalanításra utal. Az árából ítélve pedig biztos, hogy nem gőzzel, hanem a bio jelzővel egyáltalán nem illethető hexános eljárással történt. Az argánolajnak jellegzetes illata van, ennek pedig semmi. A szagtalanítási eljárás során pedig szinte az összes vitamin és antioxidáns károsodik, ami épp a lényegét adja ennek az olajnak. Biztos nem fogom újravásárolni. Kidobott pénz volt.
Anna - 2014.03.17. 09:32
Több bio jelzővel illetett Mosómami Kft. terméket vásároltam már. Érdeklődni szeretnék, hogy mi a garancia a vegyszermentes minősített biotermékre, mert egyik címkén sem láttam az ellenőrző szervezet valamelyikének tanúsítási jelét!
Bővebb leírás

Összetétel (INCI): Argania Spinosa

 

A termék biztonsági adatlapja letölthető [innen].

Környezeti információ
Csomagolása:

Újrahasznosítható PET flakon alumínium kupakkal. Kérjük különválasztva dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Natúr, ökológiai gazdaságból származó növényi hozzávaló házilag készített natúrkozmetikumokhoz és szappanokhoz.
A házi kozmetikumkészítéssel természetes alapanyagú, kőolajszármazékoktól szintetikus illatanyagoktól és tartósítószerektől mentes bőrápoló krémek készíthetőek.
Az otthoni szappanfőzéssel természetes alapanyagú, irritatív habzóanyagoktól (pl. SLS) és tartósítószerektől mentes tisztálkodó- és mosószer készíthető. Szappanok használatával ráadásul sok hulladékot, sok műanyag flakont megspórolhatunk.
100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked