Olívabogyó és olívaolaj
Az olívabogyó és az olíva olaj a mediterrán konyha alapja. Az olajbogyó az olajfa termése, a belőle sajtolt olíva olaj nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Gazdag ásványi anyag tartalma miatt rendszeres fogyasztását érdemes az étrendbe iktatni.
Olajbogyók
Az olajbogyók fekete, zöld és lila színekben kaphatók, színük érettségük fokát jelzik. A zöld olajbogyót ősszel, a feketét később, csak január táján szüretelik.
A jobb íz megőrzése érdekében javasoljuk az olívaolajban tárolást.
Összetevők: Halkidiki olívabogyó, víz, só
Felnyitás után hűtőszekrényben tárolandó.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!