Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez. A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin.- és ásványi anyag tartalma.
Öt ok, ami miatt érdemes pektint tenned a lekvárba
- Rövidebb főzési idő
A hozzáadott pektinnek köszönhetően sokkal hamarabb éri el a jellegzetes gél állagot a lekvárod. Ez nem csak azért előnyös, mert kevesebb ideig kell a forró gyümölcsöket kevergetned a konyhában a nyári kánikulában, hanem azért is, mert a rövidebb főzési időnek hála, sokkal több vitamint is zárhatsz az üvegekbe, mint nélküle.
- Jobban megőrzi a friss gyümölcsízt
A rövidebb főzési idő miatt, az így eltett lekvár íze sokkal inkább emlékeztetni fog a friss gyümölcs ízére.
- Gyönyörű színek
A pektinnel készített lekvárok, sokkal élénkebb színűek maradnak, szintén a rövidebb főzési időnek köszönhetően.
- Ugyanannyi gyümölcsből, sokkal több lekvár
Ugye mondanunk sem kell, hogy ez is a rövidebb főzés eredménye. A korábban bekövetkező zselésedés miatt, kevesebb víz fő ki, és párolog el a gyümölcsök húsából, így az üvegekbe kerülő mennyiség is több lesz, mint nélküle.
- Cukor nélkül is befőzhetsz
A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), melyet a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök, például alma, körte; valamint húsos gyökerek, például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható.
Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, széles körben alkalmazzák. Előfordulhat továbbá gyümölcsitalokban, tejtartalmú élelmiszerekben, valamint egyes diétás ételekben.
Felhasználás:
100 g pektin 18-20 kg gyümölcshöz elegendő. A főzési folyamat végén keverje el a szükséges mennyiséget a lekvár készítéséhez szánt cukorral, majd 5-10 percig forralja át újra a teljes mennyiséget. Kevésbé savas gyümölcsök esetén keverjen a főzethez kis mennyiségű citromlevet, vagy citromsavat a pektin hozzáadása előtt.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év)

100% válogatott ÖKO termékek

3000+ termék azonnal, raktárról

Segítünk eligazodni a zöld életmódban!

Díjazzuk hűségedet