Felhasználási javaslat
Kakaós csiga
Hozzávalók (10 darabhoz, 440 grammhoz):
- 150 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
- 70 g Szafi Reform poreritrit (vagy porcukor)
- 0,5 g só
- 10g frissen reszelt bio citromhéj
- 10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
- 140 g víz
- + 5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshoz
Töltelék:
- 35 g Szafi Fitt zsírszegény kakaópor
- 50 g Szafi Reform poreritrit
- 60 g víz
Kenéshez:
- 20 g folyékony hozzáadott cukortól mentes sárgabaracklekvár (ha kemény a lekvárunk egy pici vízzel hígítsunk rajta, és édesítőt is adhatunk még hozzá)
A végén a fújáshoz:
Elkészítés:
A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ez alatt készítsük el a krémet.
Nagyon lágy, szinte folyékony tésztát kell, hogy kapjunk, de ne adjunk hozzá több lisztet, mert pihentetés után gyúrható lesz!
Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük rá a sűrű kakaókrémet, majd a keskenyebb oldalától kezdve tekerjük fel.
Vágjuk 10 darabra, majd kenjük le a folyékony sárgabaracklekvárral.
Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 20-23 percig süssük (sütő függő), majd fújjuk le olajsprayvel és további 2 percig süssük.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Írásos formában a bejgli recept (diósan, mákosan, gesztenyésen, kókuszosan): IDE KATTINTVA!
Írásos formában ide kattintva található: a KÜRTÖSKALÁCS PONTOS RECEPTJE ÉS ELKÉSZÍTÉSE!