Kiváló minőségű balzsamecet, Tokaj-Hegyaljáról.
Körte- és levendulaágyon érlelt furmint borecettel.
Ősszel nehéz népszerűbb gyümölcsöt találnunk a körténél, amit leginkább nyersen fogyasztunk. Érthető, hiszen így aknázhatók ki legjobban pozitív hatásai, amik nagyban segítik szervezetünket abban, hogy a hosszú télnek egészségesen fussunk neki. A körte szinte verhetetlen vitamin és ásványianyag tartalma ugyanis erősíti az immunrendszert, emellett ellenszere a reumás panaszoknak. A kimerült szervezetünk is meghálálja, ha körtével frissítjük fel. A levendula - amit sokan használnak otthonukban a molyok elűzésére - kiváló regeneráló és relaxáló szer. Teája is nagyon finom, ráadásul nyugtató hatású. Segít a pszichés és idegrendszeri panaszok enyhítésére, valamint a bőrápolásban is elsőrangú.
A biológiai erjesztéssel készített ecetek
A biológiai úton előállított ecetek természetesek, ecetsav baktériummal erjesztett ecetek. Az így készült ecetek sajátossága, hogy megőrzik az alapanyaguk íz- és illatanyagát, valamint jótékony hatásait is. Legelterjedtebbek a borecet, az almaecet és egyéb gyümölcsecetek, a rizsecet, a sherry ecet, valamint a balzsamecet. A magyar élelmiszerkönyv szerinti “ecet” kifejezés a biológiailag eresztett ecetekre vonatkozik. Az ecet előállításához szükség van: etil-alkoholra, vagy etil-alkoholt tartalmazó folyadékra (pl. borra vagy gyümölcsborra), kiegészítő tápanyagokra, ivóvízre, ecetsav-baktériumra, és egy megfelelő erjesztő berendezésre. A biológiai erjesztéssel történő ecetgyártás lényege, hogy a folyadékban lévő alkohol alakul át ecetté. A folyamatot ecetsav-baktériumok végzik, ha elegendő oxigén áll a rendelkezésükre. (CH3CH2OH + O2 → CH3COOH + H2O)
Az ecetek érlelése A fermentációt követ
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!
Gyártja: Ko-Duett Kft., 3916 Bodrogkeresztúr, 0119/2. hrszFelbontás előtt felrázandó.Felbontás után tartsa hűvös helyen.Az esetleges üledék képződés természetes jelenség, a minőségre ez nincs hatással.
Tápértékre vonatkozó információk - 100ml:Energia (kJ / kcal) 557/131 Zsír (g) 0 Telített zsírsavak (g) 0 Szénhidrát (g) 30,1 Cukrok (g) 30,1 Rost (g) 0 Fehérje (g) 0,3 Só (g) 0
Csomagolása:
Újrahasznosítható és újrahasználható üveg palack. Kérjük kiöblítve dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!
Elsődleges környezeti előnye:
Hagyományos, biológiai erjesztésű, gyümölcsből, Magyarországon készült adalékmentes élelmiszer.