A nádcukor a Trópusokon növő cukornádból készül, mely a 4-6 méteres szárában raktározza a cukrot tartalmazó nedvét. A nádcukornak sokkal természetesebb íze van, mert megmarad a melasz tartalma, ez adja a finomítatlan cukor fenséges, kissé karamellás ízét. Természetességét a feldolgozás adja. A megtisztított cukornádat kipréselik és a kapott léből gőzzel készítenek granulátumot. A nyers nádcukor finomítatlan élelmiszer, ezért említésre méltó mennyiségben tartalmaz nyomelemeket, ásványi anyagokat és B-vitaminokat.
Több fajtája létezik, van az egész sötét, szinte melasz, mely nincs kristályosítva, nyilvánvaló, hogy ez a jobbik változat, de a félbarna, világos barna választása is jó.
A nádcukor glikémiás indexe 68. Ez az érték az 56-69 közötti tartományba esik, ami közepes glikémiás indexnek felel meg, így a fogyasztása csak módjával ajánlott. A szervezet viszont cukorként kezeli,ezért fogyni vágyók, vagy cukorbetegek ne fogyasszák. Csupán érdekesség, hogy a nádcukor gyártásakor keletkező melaszból erjesztéssel állítják elő a rumot.
Allergének a termékben:
nincs
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia |
1683 kJ (396 kcal) |
Zsír |
0 g |
-amelyből telített zsírsavak |
0 g |
Szénhidrát |
99 g |
-amelyből cukrok |
99 g |
Fehérje |
0 g |
Só |
0,05 g |
Tárolás:
száraz, hűvös helyen
Milyen diétába illeszthető:
Vegán
Vegetáriánus
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!