GK Food Gluténmentes kenyér lisztkeverék - barna kenyérhez, 600 g

- 15új
GK Food Gluténmentes kenyér lisztkeverék - barna kenyérhez, 600 gGK Food Gluténmentes kenyér lisztkeverék - barna kenyérhez, 600 g
GK Food Gluténmentes kenyér lisztkeverék - barna kenyérhez, 600 gGK Food Gluténmentes kenyér lisztkeverék - barna kenyérhez, 600 g

Ez a gluténmentes lisztkeverék cirokliszt felhasználásával készült, barna bélzetű magas rosttartalmú ízletes kenyér készül belőle.

Akár 1 órán belül elkészülhet az ízletes kenyér, amely helyesen tárolva akár 5-6 napig friss marad!

Két adagos kenyérliszt, 2 db kb. 550 g-os világos kenyér készítéséhez.

100% természetes, gluténmentes összetevőből álló lisztkeverék. A Szegedi Gabonakutató Intézet által nemesített és termesztett GMO-mentes gabonák felhasználásával készült Magyarországon.

A GK Food gluténmentes termékcsaládja a 2020 Év Új Gluténmentes Terméke Díj nyertese! 

Akciós, bevezető áron!

Gyártó: GK Food
Származás: Magyarország
Kiszerelés: 600 g
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 1 352 Ft (1 146 Ft + áfa)
Eredeti ár: 1 590 Ft Egységár: 2,3 Ft/1 g
kosárba
Termékleírás

Összetevők: cirokliszt, tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt, bambuszrost, almarost, térfogatnövelő szerek (glükono-delta-lakton, nátrium-hidrogén-karbonát), étkezési só, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), fűszerkömény.

Elkészítési útmutató:

  1. Mielőtt elkezdenénk a kenyértészta összeállítását, egy vízzel teli edényt teszünk a sütőtér aljába, majd előmelegítjük a sütőnket 240 °C-ra.
  2. Kimérünk 300 g „GK Food Gluténmentes Aromás ízű barna kenyér lisztkeveréket” egy tálba. Ebből 1 csapott evőkanálnyit tegyünk félre a kenyér felületének későbbi megszórásához. A lisztkeveréket 380 ml csapvízzel, gyors mozdulatokkal keverjük össze, és kb. 3-5 percig pihentessük. Ezután néhány mozdulattal sima felületű tésztát gyúrunk belőle.
  3. Nem szabad túlgyúrni, mert a felülete szakadozottá válhat.
  4. Vekni formára alakítjuk, majd megkenjük a felületét vízzel. Tetejét meghintjük a félretett liszttel majd több helyen bevágást ejtünk a veknin.
  5. Keresztben 4-5, vagy 1 hosszanti bevágást ejtsünk 1-1,5 cm mélyen, hogy a megfelelő forma alakulhasson ki sütés közben.
  6. Előmelegített, 240 °C-os, párásított légterű sütőben 20 percig, majd 220 °C-on további 20-25 percig sütjük.
  7. Kenyerünk elkészült, ha az alját megkopogtatva jellegzetes kongó hangot ad.
  8. Csak akkor szeleteljük, amikor teljesen kihűlt! Másnap igazán finom, de helyesen tárolva 5-6 napig is finom marad.

Az oldal alján további receptek találhatóak ehhez a lisztkeverékhez.

A Szegedi Gabona Kutatóról

A GK Food gluténmentes lisztkeverékekben általában fő összetevőként a hazai termesztésű, GMO-mentes cirok, köles és a kukorica található. A szegedi Gabonakutatónál kizárólag hagyományos, keresztezéses nemesítési módszerrel dolgoznak.

Közel 100 éve a növénynemesítés terén egyedülálló eredményeket elért intézmény, a kiváló minőségű hazai növényfajták nemesítése mellett a diétás élelmiszer-gyártásban is jelentős szerepet tölt be.

Saját termőterületein többek között gluténmentes növényfajtákkal (kukorica, köles, len, cirok) gazdag tárházát kínálja az egészségmegőrző táplálkozás alapanyagainak.

Speciális rétegigényt elégít ki az Élelmiszer-innovációs Labor által kifejlesztett gluténmentes termékcsalád, melyet a GabonaKutató saját élelmiszerüzemében gyárt.

A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete idén ötödik alkalommal hirdette meg „Az Év Új Gluténmentes Terméke" versenyt. A megmérettetésre 17 gyártó cég nevezett, melyek közül a 2020 Év Új Gluténmentes Terméke Díjat a Gabonakutató Nonprofit Kft. GK FOOD gluténmentes termékcsaládja nyerte el.

A gluténmentes termékek külön erre a célra fenntartott üzemegységben és berendezésekkel történik. A szegedi Gabonakutató Élelmiszer-innovációs Labor garantálja a termékek tisztaságát és biztonságát.

A csomagolásról:

A GK Food lisztkeverékek csomagolása papír, amely szelektíven gyűjthető, vagy a háztartásban újrahasznosítható.

Receptek:

Sós-ropogós perec

GK Food barnakenyér lisztkeverék felhasználásával

Hozzávalók a tésztához: 

  • 160 g GK Food barnakenyér lisztkeverék
  • 170 ml víz
  • 2 evőkanál (25 g) olíva vagy GK FOOD hidegen sajtolt repceolaj
  • 1 mokkáskanál (3 g) só
  • 1 mokkáskanál (2 g) sütőpor
  • 1 db felvert tojás a kenéshez

(Ha élesztős tésztát szeretnénk készíteni, akkor 10 g friss élesztőt mérjünk a tésztához.)

Sós máz:

  • 1 evőkanál (20-30 g) GK FOOD világos kenyér lisztkeverék
  • 1 teáskanál (3 g) só
  • kb 2-5 evőkanál víz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőnket 180 °C – ra.
  2. A hozzávalókból gyúrjunk rugalmas tésztát, majd 15-25 percnyi pihentetés után dió nagyságú golyókat formázhatunk belőle. Pihentessük 10 percig, így könnyebb lesz 20-25 cm-es rudakat sodorni a golyókból. Következhet a perecek formázása, majd a felvert tojással való megkenés és díszítés.
  3. (Ha élesztővel készítettük a tésztát, akkor újabb 30 perces pihentetést követően kenjük át tojással a perecek tetejét.)
  4. A sós máz hozzávalóit csomómentesen keverjük el úgy, hogy palacsinta tészta sűrűségű mázat kapjunk. Ezzel csorgassuk meg a kissé beszáradt felületű pereceket.
  5. 25-30 perc alatt süssük készre 180 °C - on, de ha igazán ropogósan szeretjük a perecet, akkor még 20-30 percig hagyjuk a sütőben 120-130 °C - on.
Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Összetevők: cirokliszt, tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt, bambuszrost, almarost, térfogatnövelő szerek (glükono-delta-lakton, nátrium-hidrogén-karbonát), étkezési só, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), fűszerkömény.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 1335 kJ/317 kcal
Zsír: 1,5 g
- amelyből telített: < 0,1 g
Szénhidrát: 63 g
- amelyből cukrok: 0,7 g
Rost: 18 g
Fehérje: 3,8 g
Só: 2,1 g

Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Gyártó és forgalmazó: Tamarix Magyarország Bt., 6753 Szeged, Zágráb utca 39.

Környezeti információ

Csomagolás:

Újrahasznosítható papír tasakban, papír címkével. Kérjük használat után dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

100% természetes, gluténmentes összetevőből álló lisztkeverék papír csomagolásban. A Szegedi Gabonakutató Intézet által nemesített és termesztett GMO-mentes gabonák felhasználásával készült Magyarországon.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked