A szirupgyártás folyamata
A szirupgyártás folyamata: A datolyát megfőzik, magtalanítják, a levét kipréselik, leszűrik és besűrítik. A színe sötétbarna, íze tipikus édes datolyaíz.
Miért jó választás?
Mivel nagy mennyiségű rostot tartalmaz, ez lassítja a cukor felszívódását, ennek köszönhető, hogy alacsony a glikémiás indexe. A termék gluténmentes üzemben készül, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Felhasználása
Felhasználása: Cukor és méz helyettesítésére. Tea és kávé valamint sütemények, szószok, szörpök, italok édesítéséhez. Tejtermékek és gabona alapú, növényi tejitalok, növényi tejdesszertek ízesítésére is alkalmas.
Összetevők
Összetevők: Datolyalé*
* Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból származó bio termék.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!