Kiskert a konyhában
"Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek?
Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti?
Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet?
Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA."
„A csírafélék képviselik a legegyszerűbben termeszthető, leggyorsabban növő és legfrissebb zöldséget. A velük járó költségek elhanyagolhatók, csodálatosan kiegészítenek bármilyen, egyébként szokványosnak mondható étrendet, és jelentős tápértékkel bírnak. A csírafélék természetes „vitaminpirulának”, illetve „ásványianyag- és fehérjepirulának” is tekinthetők.”
Csíráztatáshoz nagy segítséget nyújthat egy csíráztatótál! Ha bővebben szeretnél olvasni a csíráztatás művészetéről, olvasd el Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhában című könyvét!
Egyes fűszereket magad is megtermelhetsz az ablakban, a teraszon, vagy a kertben! Ha frissen vágod a fűszereket, akkor az aromák kis része sem veszik el a tárolás során, érezni fogod a különbséget! Ültess Rédei Fűszernövény vetőmagkorongot, és mindig friss bazsalikomot, metélőhagymát vagy metélőpetrezselymet vághatsz az ételekbe!