This response was truncated by the cut-off limit (max tokens). Open the sidebar, Increase the parameter in the settings and then regenerate.
-------------------------
Gluténmentes Lenmaggal Gazdagított Barna Kenyér Lisztkeverék
Összetevők: tápióka keményítő, kölesliszt, cirokliszt, útifűmaghéjliszt, 8% lenmag, bambuszrost, térfogatnövelő szerek (glükono-delta-lakton, nátrium-hidrogén-karbonát), étkezési só, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), fűszerkömény.
Elkészítési útmutató:
- Mielőtt elkezdenénk a kenyértészta összeállítását, egy vízzel teli edényt teszünk a sütőtér aljába, majd előmelegítjük a sütőnket 240 °C-ra.
- Kimérünk 300 g „GK Food Gluténmentes Lenmaggal gazdagított barna kenyér lisztkeveréket” egy tálba. A lisztkeveréket 380 ml csapvízzel, gyors mozdulatokkal összekeverjük, és kb. 3-5 percig pihentetjük. Ezután néhány mozdulattal sima felületű tésztát gyúrunk belőle.
- Nem szabad túlgyúrni, mert a felülete szakadozottá válhat.
- Vekni formára alakítjuk, majd megkenjük a felületét vízzel. Tetejét meghinthetjük magvakkal, majd több helyen bevágást ejtünk a veknin.
- Keresztben 4-5, vagy 1 hosszanti bevágást ejtsünk 1-1,5 cm mélyen, hogy a megfelelő forma alakulhasson ki sütés közben.
- Előmelegített, 240 °C-os, párásított légterű sütőben 20 percig, majd 220 °C-on további 20-25 percig sütjük.
- Kenyerünk elkészült, ha az alját megkopogtatva jellegzetes kongó hangot ad.
- Csak akkor szeleteljük, amikor teljesen kihűlt! Másnap igazán finom, de helyesen tárolva 5-6 napig is finom marad.
A Szegedi Gabona Kutatóról
A GK Food gluténmentes lisztkeverékekben általában fő összetevőként a hazai termesztésű, GMO-mentes cirok, köles és a kukorica található. A Szegedi Gabonakutatónál kizárólag hagyományos, keresztezéses nemesítési módszerrel dolgoznak.
Közel 100 éve a növénynemesítés terén egyedülálló eredményeket elért intézmény, a kiváló minőségű hazai növényfajták nemesítése mellett a diétás élelmiszer-gyártásban is jelentős szerepet tölt be.
Saját termőterületein többek között gluténmentes növényfajtákkal (kukorica, köles, len, cirok) gazdag tárházát kínálja az egészségmegőrző táplálkozás alapanyagainak.
Speciális rétegigényt elégít ki az Élelmiszer-innovációs Labor által kifejlesztett gluténmentes termékcsalád, melyet a Gabonakutató saját élelmiszerüzemében gyárt.
A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete idén ötödik alkalommal hirdette meg „Az Év Új Gluténmentes Terméke" versenyt. A megmérettetésre 17 gyártó cég nevezett, melyek közül a 2020 Év Új Gluténmentes Terméke Díjat a Gabonakutató Nonprofit Kft. GK FOOD gluténmentes termékcsaládja nyerte el.
A gluténmentes termékek külön erre a célra fenntartott üzemegységben és berendezésekkel történik. A Szegedi Gabonakutató Élelmiszer-innovációs Labor garantálja a termékek tisztaságát és biztonságát.
A csomagolásról: A
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!