Allergének:
A termék hántolt árpát, búzacsírát, zabpelyhet, szezámmagot, szójatermékeket, dióféléket és mogyorót is feldolgozó üzemben készült.
Elkészítési javaslat:
A sárgaborsót alaposan válogassuk át, öblítsük le, főzés előtt áztassuk 2 órán keresztül. Főzzük puhára. A teljes megpuhulás előtt sózzuk, majd fűszerezzük.
Tudtad...?
A sárgaborsó a zöldborsó (Pisum sativum) hántolt, szárított és felezett magjából készülő növényi ételkészítmény. A hámozás vagy tisztítás kiterjed a növény hüvelyére, tehát a borsószemeket megszabadítják a növény hüvelyborításától és ezután a külső halvány héjazatuktól is, a hasítási folyamat során. Sárga és zöld színekben is létezik.
Átlagos tápértékek
|
*100 g termékben: |
|
|
|
Energia: |
1544 kJ/ |
|
|
|
365 kcal |
|
|
|
|
Zsír: |
1,9 g |
|
|
|
amelyből telített zsírsavak: |
0,6 g |
|
|
|
Szénhidrát: |
59 g |
|
|
|
|
amelyből cukrok: |
4,2 g |
|
|
|
Fehérje: |
22 g |
|
|
|
Só: |
0,04 g |
|
|
*A felsorolt tápérték adatok szakirodalmi adatok alapján tájékoztató jellegűek. |