Felhasználási javaslat
Palacsinta recept (VEGÁN):
Hozzávalók (5 db. palacsintához):
100 g Szafi Free palacsinta lisztkeverék; 6 g édesítőszer (négyszeres); 1 g só; 300 g szobahőmérsékletű Alpro mandulaital (esetleg víz);
Elkészítés: Melegítsünk fel egy palacsintasütőt.
Mérjük ki a mandulaitalt, adjuk hozzá a sót és az édesítőt (vagy sós palacsinta esetén csak a sót).
Majd adjunk hozzá 100 g lisztkeveréket, és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Pihentessük a masszát 5 percig.
Sütés:
Fújjuk ki olajjal a palacsintasütőt, majd melegítsük közepes hőfokra.
Terítsünk el egy adag a tésztát serpenyőben, majd az első oldalát kb. 2 - 2,5 percig, a másik oldalát kb. 0.5 - 1 percig süssük. ( akkor tudjuk fordítani, mikor a tészta széle penderedik )
Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!