Felhasználási ajánlás: Szafi Reform paleo bagel
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 35 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék
- 3 g Szafi Reform himalaya só
- 2 db M-es tojás (104 g)
- 2 db M-es tojásfehérje (68 g)
- 10 g frissen facsart citromlé
- 120 g víz
- + Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz
- (adhatunk hozzá + 1 evőkanál avokádó olajat, vagy kókuszolajat, illetve egy nagy csipet eritritet is, úgy még finomabb a tésztája)
A sütés előtti kenéshez és szóráshoz:
- 5 g tojássárga 1 tk vízzel kikeverve
- 4 g szezámmag
Főzéshez:
- 1 liter felforralt, gyöngyöző víz
- 6 g Szafi Reform eritrit
Elkészítés:
A pihentetett tésztát gyúrjuk át bambuszrost lisztes felületen, majd osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.
Formázzunk belőlük zsömlét, lapítsuk 9,5 cm szélesre, majd lisztezzük be egy ujjunkat és lukasszuk ki középen a tésztát.
Ezután tágítsuk 3 cm szélesre.
Rakjuk őket egyesével a gyöngyöző vízbe, majd oldalanként 25-25 mp-ig főzzük.
Ezután egymástól távol tegyük őket sütőpapírral borított tepsire.
Kenjük le a tetejüket a tojássárgával, szórjuk rá magot, majd óvatosan újból kenjük át.
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső programon 40-42 perc.
Sütés után kemények lesznek, de a hűlés alatt bepuhulnak.
A 4 db bagel súlya 334 g.
Beltartalmi értékei darabonként:
- Energia: 165 Kcal
- Fehérje: 8,1 g
- Zsír: 5 g
- Szénhidrát: 12,7 g
100 grammban:
- Energia : 198 Kcal
- Fehérje : 9,7 g
- Zsír : 6 g
- Szénhidrát : 15,2 g