Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.
Gluténmentes üzemben csomagolva.
A zab értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal, melyet a pelyhesítés és őrlés után is megőriz.
Széleskörűen használható az egészségtudatos konyhában, helyettesíthető vele az alacsonyabb rosttartalmú búzalisztek.
A gluténmentes zabpehelylisztet kiváló íze és sütési tulajdonságai mellett élettani hatásai miatt is érdemes beiktatni az étrendbe. Nem okoz hirtelen vércukorszint emelkedést, így az inzulinrezisztenciások és a cukorbetegek is beilleszthetik az étrendjükbe. A vízben oldódó élelmi rosttartalma elősegítheti a normál bélműködést, a bélbaktériumok egyensúlyát, mellyel megelőzhető a székrekedés. Támogathatja az immunrendszer működését. A koleszterinszintre is jó hatással lehet a rendszeres rostfogyasztás. Nagyon sokoldalúan felhasználható liszt, mellyel öröm a konyhában dolgozni.
Felhasználás: sütemények, palacsinta, keksz, pizzatészta, piték készítéséhez kiválóan alkalmas.
Kelt tészta és kenyér sütéshez a zabpehelylisztet keverni érdemes más, magasabb sikértartalmú liszttel.
A zabpehelyliszt használható panírozáshoz, sűrítéshez, és zöldségfasírtokhoz állagának javításához is.
Összetevők: 100% gluténmentes zabpehely