Összetevők: kölesliszt, kukoricakeményítő, cirokliszt, térfogatnövelő szerek (delta-glükono-lakton, szódabikarbóna), xantán, só, krisztályvanillin.
Elkészítési útmutató:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Mérjünk ki 150 g „GK FOOD Gluténmentes Hozzáadott cukor nélküli muffin lisztkeveréket”. Válasszunk szét 2 db M-es méretű tojást, a tojások fehérjét robotgéppel verjük kemény habbá. Felhabosítunk 150 g legalább 70 %-os zsírtartalmú, lágy margarint, majd keverés közben hozzáadagoljuk a tojások sárgáját és 120-140 g cukrot (a cukrot helyettesíthetjük ízlés szerint más édesítő szerekkel). Beleszórjuk a lisztkeveréket, és jól keverjük ki a masszát, végül a felvert tojásfehérjéket óvatosan forgassuk bele.
A tésztát muffin kapszlival bélelt sütőformába kanalazzuk. A kapszlikat félig töltsük nyers tésztával, mert sütés közben megnőnek! 180 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Az oldal alján további receptek találhatóak ehhez a muffin lisztkeverékhez.
A Szegedi Gabona Kutatóról
A GK Food gluténmentes lisztkeverékekben általában fő összetevőként a hazai termesztésű, GMO-mentes cirok, köles és a kukorica található. A szegedi Gabonakutatónál kizárólag hagyományos, keresztezéses nemesítési módszerrel dolgoznak.
Közel 100 éve a növénynemesítés terén egyedülálló eredményeket elért intézmény, a kiváló minőségű hazai növényfajták nemesítése mellett a diétás élelmiszer-gyártásban is jelentős szerepet tölt be.
Saját termőterületein többek között gluténmentes növényfajtákkal (kukorica, köles, len, cirok) gazdag tárházát kínálja az egészségmegőrző táplálkozás alapanyagainak.
Speciális rétegigényt elégít ki az Élelmiszer-innovációs Labor által kifejlesztett gluténmentes termékcsalád, melyet a GabonaKutató saját élelmiszerüzemében gyárt.
A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete idén ötödik alkalommal hirdette meg „Az Év Új Gluténmentes Terméke" versenyt. A megmérettetésre 17 gyártó cég nevezett, melyek közül a 2020 Év Új Gluténmentes Terméke Díjat a Gabonakutató Nonprofit Kft. GK FOOD gluténmentes termékcsaládja nyerte el.
A gluténmentes termékek külön erre a célra fenntartott üzemegységben és berendezésekkel történik. A szegedi Gabonakutató Élelmiszer-innovációs Labor garantálja a termékek tisztaságát és biztonságát.
A csomagolásról:
A GK Food lisztkeverékek csomagolása papír, amely szelektíven gyűjthető, vagy a háztartásban újrahasznosítható.
Püspökkenyér gluténmentes muffin lisztből
Hozzávalók:
- 125 g margarin
- 2 db tojás
- 250 g GK Food muffin lisztkeveréke
- 80 g cukor vagy annak megfelelő édesítő szer
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréke
- 100 g aszalt gyümölcsö (mazsola, kandírozott narancshéj, aszalt meggy, stb.)
- 100 g durvára vágott dió
- 70 g darabolt étcsoki
Elkészítése:
A lágy margarint habosítsd fel a tojásokkal és a cukorral. Forgassd bele a kimért GK Food muffin lisztkeveréket, a fűszerkeveréket, az aszalt gyümölcsöt, a durvára vágott diót és a darabolt étcsokit. A sűrű masszát símítsd bele egy kivajazott és lisztezett őzgerincformába úgy, hogy kb félig legyen. Előmelegített sütőben 180 °C-on 40 percig vagy tűpróbáig süsd.
Dunahullám gluténmentes muffin lisztből
Hozzávalók:
- 125 g vaj
- 2 db M-es méretű tojást
- 250 g GK Food GM Muffin készliszt
- 80 g cukor vagy annak megfelelő édesítő szer
- 2 evőkanál kakaópor
- meggybefőtt és étcsoki a tetejére.
Elkészítése:
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá. Habosítsunk fel 125 g vajat a cukorral, majd keverés közben adagoljuk hozzá a tojások sárgáját. Szórjunk bele 250 g muffin készlisztet és jól keverjük ki, végül a felvert tojásfehérjéket óvatosan forgassuk bele. A tészta felét 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. A maradék masszához keverjünk két evőkanál kakaóport, majd a világosabb tészta tetején egyengessük el.
Tetejére szórjunk meggybefőttet és csokidarabokat. 180 °C-on kb. 25-30 perc alatt sül meg.

100% válogatott ÖKO termékek

3000+ termék azonnal, raktárról

Segítünk eligazodni a zöld életmódban!

Díjazzuk hűségedet