Gluténmentes Piskóta Tortaalap Lisztkeverék
Összetevők: Rizsliszt, kölesliszt, kukoricakeményítő, térfogatnövelő szerek (delta-glükono-lakton, szódabikarbóna), útifűmaghéj liszt.
Elkészítési útmutató:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Kimérünk 150 g „GK FOOD Gluténmentes Hozzáadott cukor nélküli piskóta tortaalap lisztkeveréket”, majd 8 db nagyméretű tojást szétválasztunk, a tojások fehérjét 130-150 g cukorral (a cukrot helyettesíthetjük ízlés szerint más édesítő szerekkel), habverővel kemény habbá verjük. A kissé felvert tojás sárgákat folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Beleszórjuk a kimért lisztet, majd kézi habverő, vagy keverőkanál segítségével óvatosan, könnyedén beleforgatjuk a masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Az így nyert könnyű tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A széleit spatulával a sütőforma széléig kihúzzuk. 180 °C-on 15 percig, majd 170 °C-ra mérsékelt sütőben további 10-15 percig sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután vágjuk ketté éles késsel.
Javaslat: A formából kivéve fordítsuk meg, és az alsó felét használjuk a torta tetejének! Különböző krémekkel vagy lekvárral tölthetjük.
A Szegedi Gabona Kutatóról
A GK Food gluténmentes lisztkeverékekben általában fő összetevőként a hazai termesztésű, GMO-mentes cirok, köles és a kukorica található. A Szegedi Gabonakutatónál kizárólag hagyományos, keresztezéses nemesítési módszerrel dolgoznak.
Közel 100 éve a növénynemesítés terén egyedülálló eredményeket elért intézmény, a kiváló minőségű hazai növényfajták nemesítése mellett a diétás élelmiszer-gyártásban is jelentős szerepet tölt be.
Saját termőterületein többek között gluténmentes növényfajtákkal (kukorica, köles, len, cirok) gazdag tárházát kínálja az egészségmegőrző táplálkozás alapanyagainak.
Speciális rétegigényt elégít ki az Élelmiszer-innovációs Labor által kifejlesztett gluténmentes termékcsalád, melyet a Gabonakutató saját élelmiszerüzemében gyárt.
A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete idén ötödik alkalommal hirdette meg „Az Év Új Gluténmentes Terméke" versenyt. A megmérettetésre 17 gyártó cég nevezett, melyek közül a 2020 Év Új Gluténmentes Terméke Díjat a Gabonakutató Nonprofit Kft. GK FOOD gluténmentes termékcsaládja nyerte el.
A gluténmentes termékek külön erre a célra fenntartott üzemegységben és berendezésekkel történik. A Szegedi Gabonakutató Élelmiszer-innovációs Labor garantálja a termékek tisztaságát és biztonságát.
A csomagolásról:
A GK Food lisztkeverékek csomagolása papír, amely szelektíven gyűjthető, vagy a háztartásban újrahasznosítható.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!