Azték zsálya (Chia) - Az omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavak kiegyensúlyozott forrása
Azték zsálya, ismertebb nevén chia (lat. Salvia hispanica), egy a menta nemzetségébe, az árvacsalánfélék családjába tartozó, Közép- és Dél-Mexikóban, valamint Guatemalában őshonos virágzó növényfaj. A tizenhatodik századi Mendoza-kódex igazolta, hogy az aztékok termesztették a Kolumbusz előtti időkben; gazdaságtörténészek azt állítják, hogy legalább olyan fontos élelmiszer volt, mint a kukorica. Paraguayban, Bolíviában, Argentínában, Mexikóban és Guatemalában még mindig használnak egész vagy őrölt chia magot tápláló italként és élelmiszerforrásként.
Omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavak
A chia egyik előnyös tulajdonsága az omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavak kiegyensúlyozott (1:3) aránya. Ezeket az emberi szervezet nem képes előállítani, így ezekből külső bevitelre szorul.
Fehérjékben gazdag és antioxidáns forrás
A chia mag fehérjékben gazdag, és jó antioxidáns forrás is.
Forrás: Wikipedia
Összetevők: chia mag
Ajánlott fogyasztása max. 15g naponta.
Tárolása: Fénytől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.
Allergén információ: A termék szezámmagot, földimogyorót és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!