A gluténmentes étrendet követőknek sem kell lemondaniuk a daragaluskáról, tejbedaráról és más finomságokról. A rizsdara tulajdonságait tekintve kiváló helyettesítője a búzadarának.
Leközlünk néhány receptet, kedvcsináló gyanánt.
Gluténmentes túrógombóc
Hozzávalók a gombóchoz
- 90 dkg túró
- 4 ek rizsliszt
- 20 dkg rizsdara
- 4 db közepes tojás
- 2 csipet só
Hozzávalók a bundához (elhagyható)
Gluténmentes zsemlemorzsa, de forgathatjuk darált mandulába is, úgy még finomabb!
Elkészítés.
Ha selymesebb állagú, homogénebb gombócokat szeretnénk, a túrót érdemes krumplinyomóval vagy villával áttörni. Ha kedveljük a nagyobb túródarabkákat a gombócban, ne törjük össze.
A gombóc hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, gombócokat formálunk belőle.
3-4 liter vizet a 1 kiskanál sóval felforralunk, ha forr, mehet bele a gombóc. Közepes lángon visszaforraljuk és forrástól számított 5 percig főzzük.
A zsemlemorzsát szárazon lepirítjuk. Ha hűlt egy kicsit eritritet/ cukrot is keverhetünk hozzá ízlés szerint. A gombócokat beleforgatjuk és tálalhatunk.
Tálaláshoz ízlés szerint tejfölt, mézet, lekvárt, olvasztott vajat használhatunk.
A recept forrása: Cookpad alapján, saját tapasztalattal kiegészítve
Petrezselymes rizsdara galuska
Hozzávalók:
- 80 g rizsdara
- 1 db M-es tojás
- 30 g vaj
- 1 csipet só
- 1 csokor apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
A vajat érdemes már korábban kivenni a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten kicsit megpuhuljon. A petrezselymet apróra vágjuk.
Keverjük össze az összetevőket, majd tegyünk fel vizet főni.
Ha forr a víz teáskanállal galuskákat szaggatunk és 8-10 percig főzzük.
Vegyünk ki egy galuskát, és ellenőrizzük a puhaságát. Ha megfelelő, tálalhatjuk külön, vagy rögtön a levesbe is tehetjük!
A recept forrása: Cookpad alapján, saját tapasztalattal kiegészítve
Összetevők: Rizsdara
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó.

100% válogatott ÖKO termékek

3000+ termék azonnal, raktárról

Segítünk eligazodni a zöld életmódban!

Díjazzuk hűségedet