A chia mag áztatás során megduzzad és nyálkás lesz, így használható például sűrítéshez is.
A chia puding az egyik kedvelt egészséges édességgé vált, ami gyümölcsökkel, télen házias lekvárral finom és laktató táplálék.
Felhasználás:
Keverhető müzlikhez, reggeli gabonapelyhekhez. Sütemények, kenyerek gazdagítására is alkalmas. Felhasználás előtt aprítsd a magokat, így a tápanyagok könnyebben hasznosulnak.
Figyelmeztetés: Az elfogyasztott napi adag felnőtteknél ne haladja meg a 15g-ot! Gyermekek arányosan kevesebbet fogyasszanak! Hashajtó hatású lehet az arra érzékenyeknél. Fogyasztása terhes és szoptató anyáknak, vérhígító gyógyszert szedőknek, alacsony vérnyomásúaknak, műtét előtt állóknak nem ajánlott! A magas rosttartalom miatt esetlegesen puffadás és gázképződés előfordulhat.