Ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszer.
Természetes érfaltisztító pehely formában. A Bio pásztói lenmagpehely megszámlálhatatlan jótékony élettani hatással bír. A teljesség igénye nélkül: gazdag A-, B-, C-, D-, E- vitaminokban és ásványi anyagokban, segít a székrekedés leküzdésében, késlelteti az ízületek kopását. Használja Ön is akár kiskanállal, akár joghurtba keverbe, vagy süteményekbe keverve!
A növény szárából lenszövet készült, a magjából olajat préseltek eleink is. Minden korban gyógyításra is használták.
- Székrekedésre való hajlam esetében áldás a lenmag, illetve a lenmagőrlemény napi fogyasztása (kb. 1 evőkanál, sok folyadékkal).
- Gyomorhurut, bélhurut esetében nélkülözhetetlen táplálék, hatóanyagai nyugtatják a gyulladásos szöveteket.
- A szervezet számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsav tartalma 8-10-szerese a tökmagnak, a szójának vagy a diónak.
- Gazdag A-, B-, C-, D- és E-vitaminban. Az ásványi anyagok közül nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, rezet, fluort, kobaltot, jódot, krómot.